top of page

Best of London


londra benburayaasikoldum

Londra, dunya uzerinde en en en cok sevdigim sehirlerin basinda geliyor, hatta Milano'dan sonra (Milano'yla kimse yarisamaz) en yasanilasi buldugum, defalarca gitsem de asla bikmayacagim tek sehir.

13 yasindayken tanistim Londra'yla, dil okulu icin gitmistim. Seneler sonra kardesim once Bath'a sonra da Londra'ya yerlesince bol bol ziyaret etme sansim oldu. Hatta ve hatta 2017 yazinda 2 ay orda yasamis bile sayabilirim kendimi, cunku Instituto Marangoni'de cok istedigim bir dersi alma sansim oldu, boylece ucundan da olsa (tamam peki baya ucundan) Londoner oldum diyebilirim. (Ok tamam demem.)

Londra'nin nesi iyi, bu liste ne uzerine derseniz Londra'nin herseyi iyi.

Evet fish & chips disinda kendilerine ozgu bir yemekleri yok ama her mutfagin en guzel yemeklerini sunan inanilmaz restaurantlari var. Muhtesem muzeler, kahveciler, muzikaller, kahvalti mekanlari, gece klupleri, publar... Aradiginiz herseyin en iyisini bence Londra'da bulabilirsiniz.

Bu liste Londra'nin "bana gore en"lerini barindiriyor. Param yettikce (sterlin el yakiyor), kardesim orda yasamaya devam ettikce (en azindan kalicak yere para vermemek muhtesem), nefes almaya devam ettigim muddetce (sairsel konusmaya ba-yi-li-rim) Londra kesiflerime devam edip bu listeyi zenginlestiricem.

Hazirsaniz, kahvenizi alin, basliyoruz! (Listedeki siralama en iyiden baslamiyor, aklima gelenleri herhangi bir sira gozetmeden yazdim.)

1) Dalloway Terrace:

Kahvalti, brunch, 5 cayi ve aksam yemegi icin gidebileceginiz bu tatli mekanin ambiyansi ne kadar muhtesemse yemekleri de bir o kadar siradan. Sunumlar cok guzel, ortam cok guzel, yemekleri yuzunden kirdim notunu, bu sebepten bence en guzeli siz buraya afternoon tea icin gidin. Diceksiniz, hakli olarak, ama o zaman buranin bu listede ne isi var, cunku dekorasyonun guzelligine bir bakar misiniz? Hayatimda gordugum en guzel kis bahcesi.

dalloway terrace londra benburayaasikoldum

dalloway terrace londra benburayaasikoldum

dalloway terrace londra benburayaasikoldum

2) Dominique Ansel Bakery

Bir firin dusunun ki yaptiklari hersey hem cok lezzetli hem de bir o kadar fotojenik olsun!

Bahcesi de bir o kadar tatli. Yalniz fiyatlar icin ayni seyleri soyleyemiyecegim.

dominique ansel bakery londra benburayaasikoldum

Gozum kapali onereceklerim, avokado cicekli ekmek, cookie shot, uzerindeki marsmelovu cicek gibi acilan sicak cikolata, marsmelov stick ve adini unuttugum o inanilmaz pembeli donuta benzeyen tatli!

dominique ansel bakery londra benburayaasikoldum

dominique ansel bakery londra benburayaasikoldum

dominique ansel bakery londra benburayaasikoldum

dominique ansel bakery londra benburayaasikoldum

3) Muzikal :

Londra'ya kadar geldiyseniz, bir muzikale gitmeden donmeyin. Evet kesinlikle ucuz degil ama deger.

Gulmek isterseniz ben The Wicked'da gercekten cok gulmustum, yok ben kostumler ve gorsel efektler istiyorum derseniz, Alaaddin ve Lion King'i oneririm.

Moskova'da sanata inanilmaz bir saygi vardir, neredeyse kimse gec kalmaz, herkes cok guzel giyinir ve salonda cit cikmaz. Londra'dan da bunu beklerken cok sasirdim cunku nsanlar salonda icki icip patlamis misir yiyor, giyimlerine cok ozen gostermiyorlar. Yine de bu kadar rahat bir bicimde muzikal izlemek hosuma gitmedi desem yalan olur. Sadece insanlar gec kalmasa ya da arada salonda olusan hafif ugultu olmasa cok daha guzel olurdu.

4) Monmouth Coffee:

Bir kahve canavari olan, aiy sabah kahvemi icmeden asla ayilamiyorum sekerim diyen ben icin Londra'nin en en en iyi kahvecisi. Elveda Starbucks, Cafe Nero ve digerleri.

monmouth coffee londra benburayaasikoldum

5) Joe & the Juice:

Hem cok saglikli meyve sulari hazirliyorlar hem de calisanlari inanilmaz enerjik, yuksek ses muzikte dans ede ede servis yapan yakisikli genclerden olusuyor. Spora gitmeden once veya spor sonrasi severek gittigim bir yer. Benim favori icecegim "iron man", avokadolu hindi fumeli tostuna da bayiliyorum. Light ama lezzetli bir ogun icin ugrayabilirsiniz.

joe & the juice londra benburayaasikoldum

6) Padella:

Arkadaslar buraya dikkat! Italyanlarin islettigi bu restaurant benim Londra'da en sevdigim yer olabilir belki de. Makarnalar tam olarak o esnada taze taze yapildigi icin ayni anda sadece 15 kisiye servis veren bu mekani, kapisindaki kuyruktan taniyabilirsiniz. Erken gitmeye calisin cunku kuyrugun hepsi iceri alinmayacak, yarim saat beklemeyi de goze alicaksiniz. Tum bunlara deger mi derseniz DEGER! Ben favorilerimi buraya birakiyorum, beef kiymali olan en guzeli, onu siparis etmemezlik yapmayin.

padella londra benburayaasikoldum

padella londra benburayaasikoldum

padella londra benburayaasikoldum

padella londra benburayaasikoldum

padella londra benburayaasikoldum

7) Homeslice pizza:

Madem konu italyanlardan acildi, makarnanin (bence) en iyisini onerdimse sira pizzanin en iyisine geldi. Bir pizza dusunun ki dev gibi, hem goruntu hem lezzet olarak. Tum pizzalari efsane olsa da benim favorim karnibaharli olan. (Biliyorum su anda yuzunuzu burusturdunuz ama siz bana guvenin.) Dilim olarak siparis edebileceginiz gibi (her pizzayi degil) o buyuk pizzanin iki yarisini farkli farkli da secebiliyorsunuz.

homeslice pizza londra benburayaasikoldum

homeslice pizza londra benburayaasikoldum

8) Neal's yard:

Turistik gezilerinizi zaten yapicaksiniz, onlari tek tek yazmiyorum ama benim cok sevdigim ve gormeden gelmemenizi onerdigim kucuk tatli bir meydan burasi. Homeslice pizza da tam olarak burada zaten.

neal's yard londra benburayaasikoldum

neal's yard londra benburayaasikoldum

9) Festivaller:

Eger Londra'ya yazin gidiyorsaniz bir festivale kesinlikle katilin!

Hem inanilmaz bir muzik ziyafeti cekiceksiniz hem de ingilizlerin organizasyon konusunda ne kadar basarili oldugunu goruceksiniz.

Koskocaman alanlara kurulan festivallerde en iyi sokak yemekleri, en orjinal dukkanlar, en eglenceli lunaparklar kuruluyor. Insanlarin kostumleri de katildiklari festivale uygun olarak gercekten cok ozenilmis oluyor. Katildigim birkac festival arasindan en sevdigim Lovebox oldu. Burning man bekleyen Seyma Subasi gibi bu seneki Lovebox'i bekliyorum.

lovebox 2017 londra benburayaasikoldum

lovebox 2017 londra benburayaasikoldum
londra benburayaasikoldum

10) Aida Shoreditch:

Shoreditch, Londra'nin yildizi parlayan mahallesi. En orjinal dukkanlar, kahveciler, pizzacilar icin kesinlikle dogru adres.

Aida'ysa, Shoreditch'te en sevdigim konseptlerden biri. Ayni zamanda kafeterya olan magazalari cok seviyorum. Sattiklari orjinal kiyafet ve aksesuarlari inceledikten (sterlin o kadar uctuk ki dikkat ettiyseniz aldiktan sonra degil inceledikten sonra diyorum) sonra bu cok fotojenik macha lattelerinizi yudumlayip sokaktan gecen insanlari izleyebilirsiniz.

aida shoreditch londra benburayaasikoldum

11) Tonight Josephine:

Beyler; siz sakin buraya gitmeyin, kizlar; buraya ancak kiz kizaysaniz gidin, asla ve asla erkek arkadasinizi ya da heteroseksuel hic bir erkek bireyi buraya goturmeyin benden soylemesi. Nedenine gelince,Tonight Josephine'de hersey pespembe, cicisler icin yaratilmis gibi. Bu minik yerin yine cok guzel, pespembe, cici cici kokteyleri var. Kiz kiza, bir kokteyl icip bolca fotograf cekilmek icin ideal. (Butun geceyi gecireceginiz bir yer degil, baska bir yere ugramadan once bir iki saat gecirmelik.)

tonight josephine londra benburayaasikoldum

12) Sketch:

Bu listede Sketch'in olmayacagini dusunmemistiniz herhalde. Dekorasyonunu en cok begendim Londra restaurantlarinin basini ceken Sketch'in en orjinal yeri tuvaletleri. Yumurta seklindeki bu tuvaletlere bayilicaksiniz. Sadece dekorasyonu degil bence yemekleri de cok guzel. Barini da atlamayalim tabii ki. Kisacasi Sketch'e dair herseyi cok seviyorum.

sketch londra benburayaasikoldum

13) 221B Baker Street:

Eger benim gibi tum kitaplarini okudunuz, tum filmlerini izlediniz, dizisi bitince oturup agladiysaniz, Sherlock Holmes hayranlari icin kutsal sayilan bu adrese gitmek boynumuzun borcu degil de nedir???

221B Baker street londra benburayaasikoldum

14) Granger & Co:

Kahvaltinin gercekten de mutlulukla bir alakasi olmali, ozellikle de pazar kahvaltilarinin.

Londra'da pazar gunleri en sevdigim semt Nothing Hill ve sehrin en turistik bu rengarenk mahallesinde kahvalti icin aklima ilk gelen mekan, uzun kuyrugunda yarim saate yakin beklemeyi goze aldigim Granger & Co. Cirpilmis yumurtasi evet muthis ama en en en guzel tabagi ricotta pancake. Yine sira beklemenin degdigi yerlerden biri daha. Zaten Londra'da iyi mekanlar icin rezervasyon almiyorlarsa kapida yarim saat bekliceksiniz ya da aylar oncesinden kredi karti bilgilerinizi de vererek rezervasyon yaptiricaksiniz. Maalesef durum bu arkadaslar.

granger & co londra benburayaasikoldum

15) Farm Girl:

Nothing hill'de kahvalti icin ikinci duragim Farm Girl. Buranin daha saglikli seceneklerini tercih ediyorum genelde. Kahvaltimin fotojenikligine bakar misiniz?

londra benburayaasikoldum

farm girl londra benburayaasikoldum

farm girl londra benburayaasikoldum

farm girl londra benburayaasikoldum

16) Muzeler:

Londra'da gezebileceginiz o kadar cok muze var ki hepsini buraya yazmam imkansiz. Zaten bu liste de benim icin Londra'nin en iyileri, bu sebepten her gittigimde ugramaya calistigim, en sevdigim 3 muzeyi yazicam.

- Tate Modern: Modern sanatlara miniminnacik bir ilginiz varsa gitmeniz gerekli. Hem konum olarak da cok guzel.

- Saatchi Gallery: Secmesi zor ama sanirim en sevdigim muze burasi. Bir gidisimde Selfie exhibition'a denk gelmistim mesela cok enteresandi. Londra'ya biletlerinizi aldiginiz anda gideceginiz tarihlerde neler var diye kesinlikle kontrol edin keyifli bir iki saat gecirmeniz garanti.

- Victor and Albert Museum: Cok guzel bir bina, ozellikle yazin avlusu cok keyifli ve yine cok enteresan sergilere denk gelebilirsiniz. Bu yaz About the Balenciaga : Shaping Fashion sergisine gittim mesela, benim gibi moda sektorunde calisan, kendini gelistirmek icin ekstra kurslar alan biri icin ders niteligindeydi.

Demek istedigim, Londra'daki muzeler icersinde sizin zevkinize, hobilerinize uygun, ilginizi cekicek birseyler kesinlikle vardir. Arastirin ve cok keyifli birkac saat gecirin. Sadece midemizi degil ruhumuzu ve beynimizi de doyuralim ama degil mi?

Asagidaki fotograf About the Balenciaga sergisinden Balenciaga etegimle;

victor & albert museum londra benburayaasikoldum

17) Aqua Shard:

Ben manzara istiyorum, luks istiyorum, biraz para harcamak istiyorum derseniz, sizi The Shard'in 31. katindaki Aqua'ya alalim. Yemek yemeye gidebileceginiz gibi, kokteyl ve afternoon tea icin de gidebilirsiniz. Yalniz manzarasi gercekten mukemmel.

the shard aqua londra benburayaasikoldum

18) Hyde Park:

Zaten ben yazmasam da gidiceksiniz ve kendinizi bir Arap ulkesinde hissediceksiniz. Londra'da Araplarin en sevdigi yer Hyde park. Ben de cok seviyorum gerci...

Hyde Park'ta yapmayi en sevdigim 2 aktiviteden biri Marks & Spencer'dan hazir yemek alisverisi yapip, cimlere yayilip piknik yapmak ve eger disarda guzel bir yer bulabilirsem Serpentine Bar'da gol manzarasina karsi Pimm's icmek. (Fotograf pinterestten alindi, kendi cektigim guzel bir fotograf bulamadim, ama o sevimli sincabi ben cektim.)

serpentine bar hyde park londra benburayaasikoldum

hyde park londra benburayaasikoldum

19) Burger & Lobster:

Icerisi Turk kaynadigindan dolayi Londra'ya giden Turkler arasinda cok populer oldugunu anlamak zor degil, yuksek ihtimalle siz de duymussunuzdur, bu listeye de hakkiyla giren bu restaurantin menusunde sadece 3 yemek var: Burger, haslanmis istakoz, lobster roll. Bir yerin menusu bu kadar kucukse yuksek ihtimal inanilmaz lezzetlidir. Nitekim de oyle. Her yemek yaninda patates kizartmasi, inanilmaz bir salata ve mukemmel bir sosla geliyor. Ben tereyaginda kizartilmis ekmek arasindaki lobster roll'e bayiliyorum. (Bir kere de kalorisi az birseye bayilsam ama degil mi?) Isterseniz siparisinizin yarisini burger yarisini haslanmis istakoz olarak verebilirsiniz, burgerini de cok ovuyorlar. Sira bekleyeceginizi soylememe gerek var mi? Yine de bazi subelerinde sira daha az oluyor, aklinizda bulunsun.

burger & lobster londra benburayaasikoldum

burger & lobster londra benburayaasikoldum

burger & lobster londra benburayaasikoldum

20) Chelsea Farmers:

Chelsea, Londra'nin en sevdigim mahallesi olabilir. Neredeyse her kosesi cok tatli olan bu mahallede, ozellikle yazlari, gunesli pazar gunlerinde gitmeyi cok sevdigim Chelsea Farmers'i siddetle oneririm, arkadaslarinizla gidin, bir sise pimm's siparis edin, gunesin altinda mayisip tatli tatli sohbet etmenin keyfini cikartin. (Pimm's fotografi benden, mekan fotografi pinterestten.)

chelsea farmers londra benburayaasikoldum

chelsea farmers londra benburayaasikoldum

chelsea farmers londra benburayaasikoldum

21) Porterhouse:

Londra listesi yaparken pub koymamak olur mu? Olmaz tabii ki. Covent Garden'i seviyoruz, pub seviyoruz, oyleyse Porterhouse'a gitmeliyiz. (Biraz garip bir baglanti oldu gibi duruyor ama degil, cok mantikli aslinda.) Gercekten buyuk bir bar ve birkac bolumden olusuyor. Inanilmaz keyifli, begeneceginize eminim. Ben size kotu birsey onerir miyim hic? (Fotograflar pinterestten)

porterhouse londra benburayaasikoldum

porterhouse londra benburayaasikoldum

22) The Barge House:

Size son Londra kesfimden bahsetmek istiyorum. Kardesim daha yeni Angel'a tasindi. Shoreditch'e de cok yakin olan bu bolgede denemek icin listeme aldigim ama eski evimize uzak oldugundan kahvalti icin ugramaya usendigim yerleri denemeye basladim. Bunlardan biri olan The Barge House'a bayildim! Kanal kenarinda, yabancilarin "cosy" tabirlerinin tam karsiligi bir yer.

the barge house londra benburayaasikoldum

the barge house londra benburayaasikoldum

the barge house londra benburayaasikoldum

Boyle avokadolu saglikli kahvaltilara bayilsam da sadece cuma, cumartesi ve pazar gunleri hazirladiklari bu yumurtali ekmekleri de bir sonraki gidisimde deneyip sonucunu sizlere bildiricem. (Fotograf instagramdan)

the barge house londra benburayaasikoldum

23) Pizza East:

Mujdemi isterim! Artik gercek Napoli pizzasi icin Napoli'ye gitmenize gerek kalmadi, Londra'ya da gidebilirsiniz. Tabii Napoli'nin daha yakin olmasi gercegini gectim sadece Napoli pizzasi icin Londra'ya da gelinmez ama gelmisken yenilir, bence cok mantikli. Hipster mahallemiz Shoreditch'in en leziz pizzacisi Pizza East'i size gozum kapali oneririm.

pizza east londra benburayaasikoldum

24) Winter Wonderland:

Christmas zamani Avrupa'da olmaya bayiliyorum. Noel agaclari, isiklar, suslemeler, christmas marketler. Ozellikle Almanya'dakileri cok seviyorum. 2017 Koln Christmas marketler ile ilgili yazim icin ---> tik tik

Bu sene bir Londra seyahatimi ilk defa noel zamanina denk getirdim ve hayran kaldim.

Sokak suslemeleri muhtesem, ustune bir de Hyde Park'ta kurulan Winter Wonderland olunca, sevmemek imkansiz. Genis bir alana kurulmus koskocaman bir lunapark, sokak lezzetleri, Amerikan filmlerinde gordugumuz kocaman oyuncak ayi kazanabileceginiz oyunlar, barlar, buz pateni pisti...Detayli olarak Christmas'ta Londra yazisi yazicam zaten,bu vesileyle bir sonraki noel zamani icin Londra kesinlikle listenizde olsun derim.

winter wonderland 2017 londra benburayaasikoldum

winter wonderland 2017 londra benburayaasikoldum

winter wonderland 2017 londra benburayaasikoldum

25) The Ivy Chelsea Garden:

Kahvaltilari ayri aksam yemekleri ayri guzel. Mevsime gore degisen kapi suslemelerine de tek kelimeyle ba-yi-li-yo-rum. Kisin ayri, baharda ayri guzellikte susluyorlar. (Fotograflar pinterestten)

the ivy chelsea garden londra benburayaasikoldum

the ivy chelsea garden londra benburayaasikoldum

the ivy chelsea garden londra benburayaasikoldum

the ivy chelsea garden londra benburayaasikoldum

26) The Orangery - Kensington Gardens:

Ingiltere'ye gelmisken "afternoon tea" yapmadan donerseniz bozusuruz. Kensington bahcelerinin icindeki The Orangery, cay icin en sevdigim adres.

the orangery londra benburayaasikoldum

the orangery londra benburayaasikoldum

the orangery londra benburayaasikoldum

Eveeeet, simdilik benim Londra'nin en iyileri listem bu. 2018 yilinin subat ayina biletim var, yeni yerler deneyip bu listeyi guncellemeye devam edicem. Londra'ya gittiyseniz, kesinlikle buraya da ugra dediginiz onerilerinizi benimle paylasirsaniz cok sevinirim.

You Might Also Like:
bottom of page