top of page

Olmasaydı, En Eğlenceli Anılarımız Olmazdı: Mikonos


Gözde Gülsoy mikonos yunanistan benburayaasikoldum

Mikonos'a ilk gidişim 2012 yazındaydı. Hiç unutmuyorum, aşırı durağan geçen bir yaz tatili esnasında, Göksu'yla tam denizde yüzüp of çok sıkılıyoruz derken, bir çılgınlık yapalım dedik ve denizden çıktığımız gibi Mikonos biletlerimizi aldık.

Bu aşırı eğlenceli adaya, her gidişimde (Evet, birden fazla gittim, çünkü o buna değer) Atlasjetle direkt uçtuk.

Bu yazı, diğer yazılarım gibi tatili gün gün anlatan bir yazı olmayacak. Size Mikonos'ta en sevdiğim yerleri sıralıcam ama sadece sıralama yaparken bile eminim ki kendimi tutamayıp yine de bazı anılarımızı size anlatıcam.

Öncelikle kalınacak yerle başlayalım. Mikonos'ta tüm plajlar birbirine uzak olduğu için kalabileceğiniz stratejik bir nokta öneremicem size. Ben kendi kaldığım yerleri yazıyım:

- Petinos Beach Hotel : Burası Nammos'un tam yan koyu.

- Manoulas Beach Hotel

Mikonosla ilgili en kritik nokta otel değil araba. Adadaki turist sayısının yarısı kadar araba var, amaaaan ben taksiyle gidip gelirim demeyin, taksi bulmak dünyanın en zor şeyi çünkü koca adada 10 tane var yok, otobüs derseniz saatleri az. Siz en iyisi uçak biletlerinizi aldığınız anda arabanızı da kiralayın ve evet bunu gerekirse aylar öncesinden yapın. Ben bunu çok acı tecrübe ettim dostlarım, yıl 2012, Göksu'yla amaaaan taksi buluruz amaaaan otobüs vardır diyerekten araba kiralamadık, hakikaten de taksiyle otelimize geldik, check-inimizi yaptık, e hadi plaj vakti dedik, ne bir taksi bulabildik ne otobüs, biz tabii o esnada uyandık, dedik hemen araba kiralayalım. Hiç bir yerde araba yok, ne kadar kiralama şirketi varsa yürüdük girdik bulamadık. Nasılsa Nammos yan köyde dedik ama o sıcağın altında dağ tepe tırmanmak da inanılmaz zor. Tam o esnada, hiçliğin ortasında - bu ada doğa olarak hafif çölü andırıyor, bol taş tepe ve kaktüs - elinde tek bir arabası kalmış bir kiralama şirketi bulduk. Ve o araba minik, her tarafı açık bir jeepti. Size o arabayla ne kadar büyük bir aşk yaşadığımızı anlatamam. Kendimizi çok ama çok serseri, çok cool hissetmiştik, hey gidi gençlik hey:)

Tüm bu genel bilgilerden sonra, buyrun benim Best of Mikonos listem:

1) Scorpios:

Gozde Gulsoy mikonos yunanistan benburayaasikoldum

Gozde Gulsoy mikonos yunanistan benburayaasikoldum

Dünya üzerinde seni anlatan bir nokta seç deseniz o nokta Scorpios olurdu. Ufak tefek, bohem, çalışan herkes o konsepte göre giyinmiş, yemeklerin hepsi parmaklarınızı yemelik, elektronik - etnik tarzıyla benim Mikonos favorim burası.

Denizi ve plajı çok çok iyi değil ama zaten beklentiniz de bu değil. Eğer güzel yemek yiyim, kaliteli insanlarla olayım ve festival tadında bir gün yaşıyım derseniz burayı atlamayın. Hatta pazar günleri olan 'Sneaky Sundays' partilerine denk gelmeye çalışın. Bu arada bir minik not daha, Scorpios da dahil olmak üzere her plajda yer ayırtın! Rezervasyonsuz zor.

Gozde Gulsoy mikonos yunanistan benburayaasikoldum

Gozde Gulsoy mikonos yunanistan benburayaasikoldum

2) Solymar:

Geniş kumluk plajı, tatlı dekorasyonuyla, burayı seviyorum. Hele hele yemekleri, of ki ne of...

Gozde Gulsoy mikonos yunanistan benburayaasikoldum

Gozde Gulsoy mikonos yunanistan benburayaasikoldum

3) Nammos:

2012 yılı Nammos'un yeni yeni parlamaya başladığı zamanlardı, son zamanlarda eskisi gibi kaliteli olmasa da Nammos yine de Happy Hour'ını en sevdiğim yer. Artık biraz Arap ve Türk kaynasa da bu liste onsuz olmazdı.

Gozde Gulsoy mikonos yunanistan benburayaasikoldum

4) Caprice of Mykonos:

Mikonos'un inanılmaz tatlı bir merkezi var, adaya gidince o sokaklarda kaybolmak şart tabii ki ama bir de Yunan adalarının meşhur gün batımı var. O gün batımı en güzel Caprice'ten izlenir.

Gozde Gulsoy mikonos yunanistan benburayaasikoldum

Gozde Gulsoy mikonos yunanistan benburayaasikoldum

Güneşi şarapla batırdıktan sonra burda bir de Yunanlıların meşhur damla sakızlı içkisi Mastika'yı içmeden kalkmayın.

Gün batımı için size bir önerim daha olucak.

Biz Göksu'yla (kardeşim), her çıktığımız seyahatte havaalanından bir şişe şampanya alıp tatilin son gecesine saklarız. Mikonos'ta da öyle yapmıştık. Nammos'ta geçen bir günün ardından, şampanyamızı alıp, jeepimize atlayıp adanın en tepesine çıktık, sonra jeepin de tepesine çıkıp, bir yandan hotel California dinleyip, şampanyamızı içip gün batımını izlemiştik. Hayatımın en güzel anlarından biriydi diyebilirim.

5) Nikolas Taverna:

Hayatımda yediğim en güzel yemekleri istisnasız Yunanistan'da yemişimdir. Garsonlar daha çok sipariş verin diye baskı yapmaz, hatta çok sipariş verdiyseniz 'Bence şimdilik bu kadar yeterli.' der, artık kalkın da gidin yeni birileri gelsin diye başınızda beklemez, nasılsa çok talep var diye müşteriye ters davranmaz, kısacası bizim Bodrum ve Çeşme tatilimizi burnumuzdan getiren ne varsa burda yok. Nikolas Taverna muhteşem bir yer, her Mikonos tatilinin 2 gecesi net buraya geliriz ve patlayana kadar yeriz. Şimdiye kadar da ne sipariş ettiysek pişman olmadık.

Gozde Gulsoy mikonos yunanistan benburayaasikoldum

Gozde Gulsoy mikonos yunanistan benburayaasikoldum

6) Yeldeğirmenleri:

Onlarsız bu liste eksik olurdu.

Gozde Gulsoy mikonos yunanistan benburayaasikoldum

7) Little Venice:

İster sokaklarında gezip alışveriş yapın, ister bir mekanda oturup yemeğinizi yiyin ya da içkinizi yudumlayıp müzik dinleyin, hepsi ayrı ayrı keyifli.

Gözde Gülsoy mikonos yunanistan benburayaasikoldum

Şimdiye kadar saydıklarım, benim Mikonos'ta az günüm olsa neler yapardım listemdi. Gelelim diğer önerilerime.

Plajlar:

- Elia Beach

- Kalua

- Alemagou

Çok fazla gece klubü önerim olamıcak maalesef çünkü ben genelde Mikonos'ta plaj & happy hour & akşam yemeği 3lüsünü seviyorum. Normal hayatımda da gece klubü çok tercih etmiyorum zaten. Ama Göksu'yla gittiğimizde Paradise Club'ta hayatımızın en eğlenceli gecesini yaşamıştık, gerçi o mekandan çok bizimle alakalı da olabilir, şu an çok emin olamıyorum.

Farkındaysanız ilk defa bir yazımda çok fazla kendi fotoğrafımı paylaşmadım çünkü Mikonos'ta neredeyse hiç fotoğrafım yok. Burası Santorini gibi bir sürü fotoğraf çekileceğiniz değil bilakis sadece yaşayacağınız bir yer. Gerçekten eğlenmekten fotoğraf çekilmeye, hatta telefona bakmaya bile vakit bulamıyorsunuz, en azından ben. Bu listeyi yaparken yine Göksu'yu yoldan çıkarıp hadi Mikonos'a gidelim diye mesaj atasım geldi kendimi zor tutuyorum. Umarım en kısa zamanda yine kavuşuruz, ne diyim...

You Might Also Like:
bottom of page