top of page

Izlanda: Budir ve Blue Lagoon


Izlanda'daki son gunumuzde rotamizi batiya cevirdik ve yine saatler suren bir araba yolculugu yaptik. Ulastigimiz hedef cok guzeldi: Budir Black Church

Burdan Arnarstapi'ye gectik ve 15 dakika gibi kisa bir sure icersinde bircok sacma olay gerceklesti. Once biri birine evlenme teklif etti, sonra biz kuslarin saldirisina ugrayip kacmaya basladik ve Nordik Isa'yi gorduk, bildiginiz Viking gibi bir adam Isa saci sakali ve elinde asasiyla yuruyordu. Bunlarin hepsi arka arkaya oldu. Hersey cok sacmaydi ama Izlanda'nin zaten bildigimiz hic bir yere benzememesinden cok normal karsiladik, sanki her gun kus saldirisina ugrayip Nordik Isa goruyormuscasina...Neyse konu dagilmasin ne diyorduk, Arnarstapi:

Tatili daha planlarken cok yorucu olacagini biliyorduk. Bu sebepten biz Blue Lagoon'u son gune ve saat 21.00'e koymustuk. Bunun 2 sebebi var: 1) Normalde sadece 2 saat kalabileceginiz Blue Lagoon'a saat 21.00'de giderseniz kapanis saati olan 00.00'a kadar kalabiliyorsunuz. 2) Bu yorucu 6 gun boyle bir dinlenme ve rahatlama seansiyla bitmeliydi.

Nitekim kapanana kadar lagoonda kaldik, yuzumuze maskeler surup iceceklerimizi alip rahatladik. Guzel bir dus sonrasi kafeteryasina oturup kartpostallarimizi yazdik ve yolladik.

Biz vaktimiz yetmedigi icin Kuzey rotasini yapamadik, iste bunlar hep tekrar gelmek icin bahane.

Son olarak, Izlanda kolay bir rota degil, goreceginiz tum guzellikler icin bolca ruzgar yemeli, camurlu yollarda bolca yurumeli, kilometrelerce araba kullanmali, saatlerce uykusuz kalmalisiniz. Buna hazir olun. Bir de mumkunse buna hazir seyahat arkadaslari bulun. Benimkini kimseye vermem, daha onla Gronland'a gidicez biz.

Reykjavik yazım için: tık tık

Golden circle rotası için: tık tık

Güney rotası için: tık tık

You Might Also Like:
bottom of page