top of page

Karantinada Olmanın İyi Yanları: Corona Virüs Serisi 8


Dün kendime ton balıklı, domates soslu makarna yapmaya karar verdim. Sonra dedim ki, şunun içine biraz sarımsak tozu atsam ne güzel olur. Fakat elimin ayarı yok, resmen içine boca oldu. Önce bir panik oldum, sonra dedim ki yaaaaa zaten evde teksin, yaşasın sosyal mesafe kimse yanına yaklaşamaz, afiyetle yedim. Böylece karantinada olmanın ilk pozitif yanını bulmuş oldum, lisansını aldım hiç sulanmayın... Sonra başka neler var diye düşündüm ve açılın şu listeyle karşınızdayım!

1) İstediğimiz kadar sarımsak, soğan, pastırma, sucuk yiyebiliriz.

Dostlarım ben aslen Kayseriliyim ama yanımdakilere ayıp olmasın diye yıllardır pastırma & sucuk yemem. Şu karantinada Türkiye'de olmadığıma inanın sırf bunun için üzülüyorum. Siz lütfen benim yerime de pastırmalı yumurtaya ekmeğinizi bana bana yiyin.

2) Cumartesi geceleri, instagramda ortak arkadaşların hesapları vasıtasıyla eski sevgilinin düğününe denk gelme derdine son!

Benim bir defa eski erkek arkadaşımın kız isteme törenine denk gelmişliğim var, Allah düşmanımın başına vermesin. OOOOOh canıma değsin valla düğün, nişan iptal. Otursun herkes evinde.

3) Her gün ne giyicem derdi bitti.

Valla Allah sizi inandırsın, iki pijama arası dönüyorum. İşi o kadar saldım ki, şirket toplantılarına da öyle katılıyorum. Kimse kusura bakmasın evde gömlekle oturduğunuza kimse bizi inandıramaz. DÜRÜSTLÜK VE DOĞALLIK KAZANACAK.

4) Spor salonuna gitmemek için bahane bulup sonra suçluluk hissetmek yok.

Yemin ederim her bahanem ayrı bir yaratıcılıktaydı, artık sonlara doğru bahane üretmekte tıkanmaya başlamıştım ki karantina imdadıma hızır gibi yetişti.

5) 'Evde Kalmak' hiç bu kadar güzel olmamıştı.

Bekar kızları öptüm :) Gün bizim günümüz. Anneannelerimize 'Evde kal kızım.' dedirttik ya bizim sırtımız yere gelmez.

6) Anne ve babaların ergen çocukları nerde kaldı diye pencerede bekleme derdine son.

Ergenken canım annem ne çekmişti bu konuda. Zamane anneleri çok şanslı...

7) Haftasonu dışarı çıkmadığınızda gelen 'Herkes aşırı eğleniyor bir tek ben evdeyim.' hissi tarihe karıştı.

Artık herkes evde sıkılıyor!

8) Instagramda diğer insanların aşırı harika tatil fotoğraflarını görüp bunalıma girme günleri artık çok geride kaldı.

9) Doğal güzellik hiç bu kadar moda olmamıştı.

Artık kimse makyaj yapmıyor, kaşlarını aldıramıyor, botoksların & dolguların efekti geçti, saçlar mecburen doğal rengine döndü. Cebinizde kalan estetik ve kuaför masrafları sağolsun yaklaşmakta olan ekonomik krizde standartlarımızı hiç düşürmeden yaşamaya devam edebiliriz. Allah biliyor ya tüm paramız ona gidiyordu.

10) Yandexe bakıp küfür etme günleri artık yok.

Her yer yemyeşil...

11) Köpeğiniz hiç olmadığı kadar mutlu.

Köpekler bu corona virüsün yine en çok tadını çıkaranlar oldu. Sahipleri neden evde bilmiyorlar ama üzümü yiyip bağını sormadan sadece ve sadece mutlular. Gerçi sanırım Fiona benden biraz sıkılmaya başladı. Geçen gezmeye çıktık, ben telefondaydım, bu beni bir yerlere sürüklemeye başladı, meşgul olduğum için karşı gelmedim, izin verdim. Bir apartmanın önünde durdu, nasıl içeri girmeye çalışıyor. Kafamı bir kaldırdım bakıcısının evindeyiz. Köpeğim bile benden sıkıldıysa iyi ki kocam yok arkadaşlar, şu karantina döneminde kesin beni boşayıp metresine kaçardı...

12) Sevgilinizin evli olduğunu anlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Allah hiç birimizin başına vermesin de düşünün adam evli ama sizden saklıyor. İşte bu dönem bunun ortaya çıkması için harika zamanlama. Sevgiliniz karantina süresinden beri telefonlarınıza çıkmıyorsa, tebrikler, karısıyla evde oturuyor demektir.

13) Kayınvalide ziyaretlerine son!!!!

Şu anda evli okuyucularım şuh bir kahkaha atıp kahvesinden bir yudum almadıysa ben de bir şey bilmiyorum.

14) Altın takmak & hediye almak tarihe karıştı.

Öncelikle düğün dernek yok, sonra arkadaşınız çocuk doğurdu bebeğe altın takmak yerine facetimedan sevgilerinizi iletebilirsiniz. Doğum günü olan arkadaşınıza ne hediye alsam derdi de bitti, instagramda iki story postlayın hooooop geç.

15) Yemek yapmayı bilmeyenlere müjde, bu yaz olur da karantinadan çıkmış olursak börek yapan kızlar pareoların ardına saklanırken, cornfleksle akşam yemeği yapan bizler bikini provasında havamızı atıcaz. (Yazar kendini böyle avutuyor...)

16) Tüm konserler, pilates dersleri ve her şey artık hem ücretsiz, hem de ayağınıza kadar geldi.

Tarkan konserini bekliyorum ben heyecanla.

17) Yankesiciler de smart working yapıyor.

Ay oh be, sokağa çıkınca biri cüzdanımı mı çalıcak, telefonum cebimden dışarı mı çıkmış derdi bitti. Sosyal mesafe ayyyy lav yuuuu. Karantina bitince de devam et lütfen.

Bu liste daha uzar gider, ama şimdilik sadece bunlar bile yaşamakta olduğumuz kıyamet filminin nadir de olsa yüzümüzü güldüren yanları. Varsa aklınıza gelen başka şeyler, bana yazın, belki ikinci bir liste daha yaparız.

You Might Also Like:
bottom of page