top of page

Karantinada Doğum Günü: Corona Virüs Serisi 10


İtiraf ediyorum, işin bu noktaya geleceğini tahmin edememiştim.

Karantina ilk başladığında her gün patronuma soruyordum. 'Yarın işe geliyor muyuz?' Gün gün karar veriyorduk. Birinci haftadan sonra sormayı kestim...Ama doğum günü için Agadir'de annemle kendimize ayırdığımız oteli iptal etmem 3. haftayı buldu. 3. hafta itibariyle 34 yaş doğum günümü yalnız geçireceğimi anlamış ve kabullenmiştim.

Ben 8 mayıs doğumluyum, Fiona'ysa 18 mayıs. Doğum günlerini önemsemeyen cool insanlardan değilim, hem kendi doğum günümü hem sevdiklerimi çok önemser baya özenirim. İstanbul'da yaşarken doğum günümü yurtdışında kutlar, aynı haftasonu da İstanbul'da kalabalık bir organizasyon yapardım. Baharda doğmanın güzelliği, genelde konsept Maçka Parkı'nda piknik olurdu. İnsanların kendi doğum günleri için pahalı yerlere rezervasyon yaptırıp, her çağırdıklarına fiks menü 300 tl diye direttiği organizasyonları sevmiyorum. Benim her maddi durumdan arkadaşım var, inanılmaz pahalı arabalara binip harcadığı paranın hesabı olmayan da ay sonunu zor getiren de. Piknik bu yüzden en ideali. Her sene aşağıdaki mesajı atardım:

Sevgili dostlar,

Bu özel mesaj görünümlü bi toplu mesajdır 👻

12 mayıs ctesi günü Doğum günümü kutlucam, 32 yasıma giricem sizi bekliyorum. Aşağıda sorabileceğiniz her soru ve cevaplar bulunmaktadır:

Yer ve saat? Efendim yer Maçka parkı. Saat 15ten itibaren orda olucam. Yayılıp içkimizi içicez, müzik dinlicez, muhabbet edicez.

Yanımızda neler getirelim? Piknik örtüsü ve içki lütfeğğğğn. İsteyen Abur cubur, yemek de getirebilir. Ama içkisiz geleni almıyoruz çünkü ben ayık kafayla çekilecek çile değilim 👻

Kimleri getirebiliriz? Çoluk, cocuk, sevgili , eş, köpek, tanımadığım arkadaşlarınız da dahil herkesi cağırabilirsiniz.

Hediye alsak mı? Almayın hediye. Kazık kadar kadın oldum ne hediyesi. Çok dileyen balon alabilir 👻 çiçek alabilir.

Nasıl giyinmek Lazım? Şaka yaptım bu sizin soracağınız soru değil ama ben söyleyebilir miyim? Kızlar festivale gider gibi giyinsenize ya. Çiçekler falan.

Yağmur yağarsa nolcak peki? Şansımıza küsücez program bu mesajla birlikte kendini imha edicek.

Gelmeyene küsücek misin? Hayır küsmücem. Sizin kaybınız 👻 öptüm çok.

Çok farklı ortamlardan çok farklı insanlar gelir, ben her geleni yüksek sesle ve komik bir şekilde tanıtırdım ve günün sonunda herkes birbiriyle inanılmaz kaynaşmış olurdu. Ortaya birkaç piknik örtüsü atar, doğum günü pastası olarak cupcake yaptırır, sandviç, cips, abur cubur doldururdum. Her gelen de içkisini getirirdi.

Bu sene mart, nisan, mayıs ve bence haziran aylarında doğduysanız, tebrikler artık evde piknik yapıcaz. Ancak bir konuda anlaşalım, karşınızda event dünyasında master yapmış biri var. Bu işin çözümü bende. Buyrun sizin için doğum gününüzü nasıl özel organize edebilirsiniz ve bu aylarda doğan sevdiklerinizi nasıl mutlu edebilirsiniz rehberi. Sonuç olarak, bu seneki doğum günlerimizi bundan 30 yıl sonra da hatırlıcaz. Unutmayalım ki ne kadar istemesek de tarihe tanıklık ediyoruz. O zaman gelin biz de damgamızı vuralım ve karantina altında zaten özel olan doğum günlerini iyice özelleştirelim.

Ben evde yalnız olacağım için evin süslemesi beni en çok moda sokacak olan şey. Aşağıdakilerden bazılarını Etsy.com üzerinden sipariş ettim bile. Umarım yetişir.

Şapkasız olmaz. Ben Fiona ile ikimize aşağıdaki minik şapkalardan sipariş ettim. Ana - kız, eğer zamanında gelirse, bir örnek olucaz.

Bu özel doğum gününüze özel tişört yaptırmaya ne dersiniz?

Ben sonuncusunu aldım. Eminim şapkamla harika olucak. Yalnız fark ettiniz mi? Doğum günü kıyafetinizin en önemli detayı eksik:

Lütfen arkadaşlar, yapmışken tam yapın. Maske artık bizim elimiz, ayağımızla aynı. Hatta dışarı ayaksız çıkabilirsiniz, maskesiz asla!

Kendi pastanızı kendiniz yapabilirsiniz, gördüğüm kadarıyla ben hariç herkes inanılmaz hamaratlaşmış. Ben de internetten tarif bakıyorum, Fiona'nın doğum günü pastasını ben yapabilirim. Ne de olsa tehlike insan hastanelerinde, o zehirlense veterinerler çok şükür açık.

Arkadaşlarınızla zoom yapmadan doğum günü olmaz ama konsept belirleyebilirsiniz. 20ler zoom doğum günü partisi veya illa da piknik derseniz herkes evde piknik örtüsünü serip içkisini alır.

Peki diyelim ki siz bu aylarda doğmadınız ama çok sevdiğiniz biri doğdu. Uzakta da olsanız onu nasıl mutlu edebilirsiniz?

Mesela kart gönderebilirsiniz. Benim gittiğim ülkelerden kendime kart yolladığımı biliyorsunuzdur. Seyahatimden evime döndükten birkaç hafta sonra o kartı bulmak beni o kadar mutlu ederdi ki...Posta kutuma bakmayı özledim. Ama tahmin edersiniz ki öylesine bir kart atmanızı önermicem.

Hepsini yine Etsy.com üzerinden 2-3 euro gibi bir fiyata indirip, print edebilirsiniz.

Gelelim doğum gününü karantinada kutlayan arkadaşlarınıza alabileceğiniz hediyelere.

Konsepte özel bir mug olabilir:

Ya da değişik bir maske:

Aşağıdaki hediye sepeti fikri benim çok hoşuma gitti:

İlla böyle hazır bir set olmasına gerek yok. Siz de hazırlayıp kargolayabilirsiniz. İçine güzel bir mum, yüz maskesi, cilt bakımı ürünleri, pijama, çorap, şarap, çikolata ve yemek tarifleri kitabı koyabilirsiniz.

Bir de ben kendi yakın arkadaşım Eren için yaptığımız hediyeden bahsetmek istiyorum. Eren benim hayatımdaki en kıymetli insanlardan biri. Normalde onla 1 Mayıs'ta Brüksel'de buluşucaktık ve lale tarlalarını gezmeye Hollanda'ya geçicektik. Her şey gibi bu da iptal oldu. Eren de karantinayı tıpkı benim gibi geçiriyor. Evde, Brüksel'de, İngiliz Bulldoguyla. Biz de ona bir sürpriz yapıp ailesinden ve arkadaşlarından video toplayıp, montajlayıp ona yolladık.

Fiona bile:) Ben onun mamalarından EREN yazdım, o da küçük bir prenses gibi yedi.

Eren astrolojiye asla inanılmaz, ben aşırı inanıyorum diye dalga geçer ve ne zaman onun burcuyla alakalı bir şey yollasam kızar bana, yollama hiç biri çıkmıyor diye. Ben de ona yalan yanlış bir burç haritası anlattım, yok şöyle sürekli seyahat ediceksin, yok ofis ortamında büyük aşk var diye.

Bir yandan Londra'da master yapıyor ve tek bir master arkadaşını bile tanımıyoruz. İnstagramdan taglendiği fotoğraflardan onları da bulduk, onlar da video attı. Yaklaşık 15 dakikalık harika bir hediye oldu, izlerken kah ağladı kah güldü.

Kısacası diyorum ki dostlarım, 2020 bize bu oyunu oynadıysa biz de onu, kendimiz ve sevdiklerimiz için unutulmaza çevirip, kendi yüzümüzü kendimiz güldürmeye çalışarak atlatmalıyız. Hadi bakalım, herkes yaratıcılığını konuştursun, aklınıza gelen güzel bir şey olursa 8 Mayıs'a kadar yazın bana. Her sene kalabalık arkadaşlarımla kutladığım doğum günümü, 34 yaşıma girerken kızımla başbaşa kutlucam. Önerilere açığım.

You Might Also Like:
bottom of page