top of page

İdeal Karantina Arkadaşı Nasıl Olmalı? Corona Virüs Serisi 11


Eskiden ideal sevgili ya da ideal eş adayı nasıl olmalı diye düşünürken, corona çılgınlığıyla hayatımız tümden değişti, artık ideal karantina arkadaşını konuşur olduk. Ben karantinamı yalnız geçirirken, bir kısmınız ailesiyle, bir kısmınız sevgilisiyle, çocuğuyla geçiriyor ve ben açıkçası hangimizin durumu daha zor bilmiyorum. Karantina'da yalnız olmanın avantajları olduğu gibi bir çok dezavantajı var. Fiona alınmasın, tabii ki benim karantina arkadaşım o ama şimdi açık konuşalım, kendisinin sevimlilik dışında eve maddi ve manevi katkısı olmadığı gibi çıkarttığı ekstra iş yükü var. Tek başınıza olduğunuzda süpermarket için çıkmaktan, temizlik yapmaya, yemek pişirmekten evde tamir yapmaya kadar her şey sizin üzerinizde, yardım alabileceğiniz tek bir insan bile yok, evet parasını verip bile yok, yaklaşık 1 aydır soğuk suyla duş alıyorum, tamirciler şu anda çalışmıyor. Bununla beraber kavga edeceğiniz, tartışacağınız, şu anda yalnız kalmaya ihtiyacım var dediğinizde tam karşınızda duracak birisi de yok, bu da pozitif tarafları. Birçok takipçim çocuk oyalamaktan yorulmuş durumda, Çin'de ise karantina sonrası boşanma oranları artmış diyorlar, Fiona deseniz bakıcısının evine kaçmaya çalışıyor. Hal buyken gelin karantina arkadaşlarının olmazsa olmazlarından bahsedip, ideal karantina arkadaşını yaratalım.

1) Güzel yemek yapabilmeli.

İnstagramda görüyorum hepiniz ekmek yapıyorsunuz. Poğaça, simit yapanları her gördüğümdeyse ağlayasım geliyor, tam artık bu son nokta demişken lahmacun yapan gördüm. Ta ekrandan kıtır kıtır görünüyordu, uzanıp ısırasım geldi. Lahmacun benim kırmızı çizgim arkadaşlar, hatta Türkiye'deyken lahmacuna düşkün olmayıp gurbete gittikten sonra memlekete ziyarete giden herkesin ilk yediği yemektir lahmacun. İnanın nedenini bilmiyorum, ya da biliyorum, sıcacık kıtır kıtır hamuru, içine bolca limon, ALLAHIM. Şu corona virüs günlerinden beri ben de dışardan çok yemek getirtmiyorum sayılır, çok şükür yapıyoruz bir şeyler. Ama nasıl özledim uyandığımda biri çoktan masayı kurmuş olsun, hatta beni 'Kahvaltı hazır.' diye uyandırsın. O yüzden ideal karantina arkadaşının ilk özelliği güzel yemek yapabilmek olsun. Hatta sadece lahmacun ve simit yapabilmek de olabilir, ya da karnıyarık, ya da HER ŞEY.

2) Spor yapmalı.

Yemekleri yiyip yiyip kilo almak nereye kadar. İdeal karantina arkadaşı sporuna, hareketine düşkün olmalı. Bizi de heveslendirmeli. Beraber spor kıyafetlerimizi giyip gaza gelmeli, 10 dakika karın çalıştıktan sonra hemen aynaya koşup göbek gitti mi bakmalıyız. Bize önce spor yaptırmalı sonra hazırladığı lahmacunlardan servis etmeli, verilen kaloriler anında lağıyla geri alınabilmeli.

3) Ev tamirinden anlamalı.

Evde sıcak su yoksa (Allah'ım soğuk suyla duş almayı düşmanımın başına verme, bir insan bir yandan saçlarını şampuanlarken bir yandan çığlıklar atıp zıplamak zorunda kalmasın, çok acı.) alet çantasını açıp hemen problemi çözebilmeli. Ampul değiştirebilmeli, bilgisayar bozulunca tek önerisi yeniden açıp kapamak olmamalı (ben), internet bozulunca tek önerisi modemi açıp kapamak olmamalı (ben). Bu örnekleri çoğaltabilirim ama kendime olan saygımdan yapmıcam. Biraz evvel bisikletim geldi, pedalları monte etmem lazım, yüce rabbim yar ve yardımcım olsun. Hayatımın hiç bir döneminde bu kadar çok, bir tamirciyle evli olmayı dilememiştim. Güzel de kazanıyorlar hem de, sırf eve gelişleri 70 euro, üzerine bir de tamir parası. Boşuna üniversite okuduk, ah ah.

4) Tüy dökmemeli.

Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla. Şu maddeyi elden ele Fiona'ya ulaştırır mısınız lütfen? Bahar geldi, tam tüy dökme dönemi, ağzımın ve burnumun içi, yerler, nevresimler tüy içersinde...

5) Netflix algoritması gibi olmalı.

Neler sevdiğinizi bilmeli ve size o önerilerle gelmeli. Geçen haftasonu 'Too hot to handle'ı soluksuz izleyip bitirdim ve aşırı eğlendim ama arkadaşım Asena kocasıyla izleyip çılgınlar gibi yorum yapıp gülerek benden bin kat daha fazla eğlendi. İyi karantina arkadaşı belgesel izlerken sizle beraber şaşırmalı, trash realityler izlerken inanılmaz komik yorumlar yapmalı ve film zevki sizinkine uygun olmalı.

6) Temizlik yapabilmeli.

Şu anda eve gelen ablayı düşünüyorum acaba o da beni düşünüyor mudur? Her hafta cumartesi veya pazar eğlencesi(!) olarak evde dip köşe temizlik yapmaktan yıldım! Tepelere çok çıkamıyorum silmek için çünkü 1.54'üm, aslında merdiven var istesem çıkarım da, şimdi düşsem kim beni bulucak, sosyal mesafeyi umursamayıp taşıcak, Milano'da hastane desen Allah düşürmesin, kolumu bacağımı kırsam ya kendi alçımı kendim yaparım ya da hayvan hastanesine giderim. Neyse şu sıralar bir yerini kırmak için hiç doğru zamanlar değil. Tam şu sıra şöyle 1.90 boylarındaaaa, esmeeeer, ahahah şaka yaptım şaka boyu uzun olsa yeter tepelere ulaşmak için. İyi karantina arkadaşı temizliğe yardımcı olandır. (Fiona da anca gitsin kumlarda debelensin.)

7) Muhabbeti iyi olmalı.

Ne kadar zamandır FaceTime ve Zoom aracılığıyla değil de böyle karşımda oturan, beraber kahve veya şarap içtiğim birisiyle doyasıya sohbet etmedim biliyor musunuz? Ben biliyorum. 8 marttan beri... Fiona deseniz havlamaz bile, sesini duyan yok... Çok özledim dünyanın en salak konusu için saatlerce kahkaha atmayı veya karşılıklı ciddi bir şeyler konuşup dertleşmeyi...Her şeyi bilgisayar veya cep telefonu aracılığıyla yapmaktan bıktım, FAK DA SOSYAL MESAFE

8) Susması gereken zamanı bilmeli, kişisel alana saygı duymalı.

Buraya kadar komiktik, bir anda ciddi bir başlık oldu farkındaysanız. İdeal karantina arkadaşının muhabbeti iyi olanı kadar, ihtiyacınız olduğunda da sizi, kendi kendinize bırakabileni de makbuldur. Bakın yine Fiona'dan örnek vericem, koltukta oturuyorum, salonda 2 koca koltuk var, tamam hadi benimkine gel tamam, ama niye illa bana yaslanman lazım, ya da gece uyuyoruz, yatak iki kişilik, tüm gece o dibime giriyor, ben yana kayıyorum, yine dibime giriyor, sabah bir uyanıyorum yatağın sağ tarafı bomboş, ikimiz sol tarafında büzüşmüşüz, biraz daha gidersem yerdeyim. Terasa çıkıyor, ben salonda çalışıyorum, bir kafamı çeviriyorum chucky gibi gözlerini dikmiş bana bakıyor. Korku filmi misin sen evladım, sen paranormal aktivitede gece uyanıp 8 saat ayakta uyuyan kocasını izleyen kadın mısın?

9) Ev rutinine küçük dokunuşlarla hareket getirmeli, yaratıcı olmalı.

Nereye kadar Netflix & chill ve puzzle.. İyi karantina arkadaşı yaratıcı fikirlerle evde geçirilen zamanı eğlenceli ve verimli hale getirebilmeli. Takip ettiğim bir çiftten erkek olanı, kız arkadaşına bir makyaj yaptı, izlerken gülmekten yerlere yattım. Tamam evet ben bunlara gülüyorum, ezmeye gerek yok ama bir yandan kabul edelim ki farklı bir fikirdi, yaparken de çok eğlendiklerine eminim. Yine aynı çift (Valentina Ferragni & Luca Vezil) French bulldog köpeklerinin resimlerini çizdiler, o video da çok eğlenceliydi. Ayrıca kabul etmek istiyorum ki bu dönemde Chiara ve Fedez çiftini de çok severek takip ettim, onlar da sürekli farklı şeyler yaptılar. Çok isterdim beraber yaratıcı şeyler yapıp eğleneceğim bir karantina arkadaşımın olmasını.

10) Corona virüsü taşımamalı.

En önemliyi en sona sakladım. En ideallerin ideali karantina arkadaşı bize virüs bulaştırmayanı.

Şimdi bu 10 maddeye bakarak söyleyin bakalım. Siz ne kadar ideal karantina arkadaşısınız? Ben 10'da 7 yaptım. 10da 10 yapanlar mesaj atsın ikinci görüşmeyi genel müdürümüzle yapıcaklar. (Genel müdür = Fiona)

You Might Also Like:
bottom of page